top of page

Kom in actie...

...als het niet lukt drempels te nemen, keuzes te maken, problemen op te lossen, je situatie te veranderen, je over je angsten heen te zetten, in beweging te komen, te stoppen, te ontspannen of als je doorgaans in het geheel niet levensenthousiast bent.

 

Elke fase in je leven gaat gepaard met nieuwe situaties zoals een nieuwe relatie, nieuwe baan, werkloosheid, nieuwe opleiding, gezinsuitbreiding, verlies, gezondheidsklachten of verhuizing naar andere omgeving. Deze situaties vragen om verandering en aanpassing: een nieuwe houding, een nieuwe leefstijl en/of nieuwe vaardigheden. Juist op die cruciale momenten ondek je wat je allemaal voor nuttige eigenschappen in huis hebt maar helaas ook wat er nog ontbreekt....Troost je, het meeste is aan te leren en coaching, therapie en/of training kan je daarbij ondersteunen.

 

Hoe?

Coaching helpt je met het proces van verandering: haalbare doelen te stellen, dremples te nemen, je zelfvertrouwen te vergroten en in actie te komen en te blijven.

Therapie helpt je met de obstakels in de verandering: zoals gebrek aan motivatie, laag zelfbeeld, hoge eisen, gebrek aan assertiviteit en angst en somberheid te verminderen en zorgt ervoor dat je dingen niet meer uit de weg gaat maar aangaat.

Trainingen leren je nieuwe vaardigheden die nodig zijn om zo beter met de nieuwe situatie om te gaan: o.a. gespreksvaardigheden, sociale vaardigheden, organiseren, onderhandelen en feedback geven.

 

Meer infomatie vind je onder de  verschillende menuknoppen....

 

Leonore de Wit

Over Leonore de Wit

 

Leonore heeft ruime ervaring in het werken met mensen met psychische klachten, het coachen van young professionals en het geven van trainingen in gespreks en sociale vaardigheden. Ze studeerde in 2003 af in de richting Klinische Psychologie. Naast haar eigen praktijk werkt ze als docent aan de Vrije Universiteit(VU) bij de afdeling Klinische Neuro en Ontwikkelingspsychologie. Het effect van leefstijl (bewegen, voeding, ontspanning/slaap) op mentale gezondheid heeft haar grote interesse en in 2010 promoveerde ze aan de VU op dit onderwerp. Ze behandelde ondertussen mensen met angst -en depressieve klachten in de GGZ.

Haar visie is dat een gezonde geest het beste ondersteunt wordt met een gezonde leefstijl en dat in behandeling de focus op beiden moet liggen. In haar sessies maakt ze verder gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, behavioral activation (gedragsactivatie) en mindfulness.

Neem contact op

Naam *

E-mailadres *

Onderwerp

Bericht

Uw gegevens zijn verzonden!

"Als je het niet durft, juist doen!"

Het lijkt tegenstrijdig maar dat is het niet....

Iedereen is in meer of mindere mate angstig in een onbekende situatie. Moeder natuur heeft ons zo gemaakt zodat we in een nieuwe sitautie extra alert zijn op gevaar en ons lichaam klaar voor is om direct over te gaan op actie als er ook inderdaad gevaar blijkt te zijn. Door dingen vaker te doen gaan ze steeds minder gepaard met die angstige gevoelens en nemen deze in ieder geval sneller af. Echter is het zo dat die angstige gevoelens in het lichaam (zweten, trillen, hartkloppingen e.d.) door veel mensen zo onprettig worden gevonden dat ze nieuwe situaties gaan vermijden om zo de angstige gevoelens te voorkomen. Hierdoor blijft de onbekende situatie (redelijk) onbekend en treedt er geen gewenning op waardoor er een negatieve spiraal ontstaat.

Deze doorbreek je door het juist wel aan te gaan waar je bang voor bent en te wennen aan de lichamelijke reacties die optreden bij angst.

 
bottom of page